VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Gegrilde mosselen
Hoewel er weinig kan tippen aan klassiek gegaarde mosselen, zijn ze met een beetje meer aandacht net zo goed in te zetten als simpel hapje of voorgerecht.
Porties Prep Tijd
8personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
8personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Spoel en kuis de mosselen grondig. Breng ze aan de kook met de ui, het teentje look (gekneusd), de witte wijn en wat peper.
  2. Gaar de mosselen tot ze open beginnen te gaan en laat even afkoelen.
  3. Open de mosselen en schik de helften met mossel op een braadslee. Leg op elke mossel een fijn schepje kruidenboter en een snuifje paneermeel. Overdrijf niet.
  4. Schuif de mosselen onder een hete grill en laat een tiental minuten grillen tot de kruidenboter gesmolten is. Smakelijk!
Notities

Je kan behalve paneermeel ook wat gemalen Parmezaanse kaas gebruiken. Wees echter opnieuw zuinig, de smaak van de mosselen mag niet verdwijnen.