Wraps kent ondertussen iedereen: zo’n fijne tortilla gevuld met hartige ingrediënten is de perfecte snelle hap. In dit recept wordt de klassieke, Mexicaans-getinte, aanpak uitgebreid met een finish in de oven. Lekker, snel klaar en origineel!
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook met het chilipepertje (verwijder de zaadjes als het niet te pittig mag zijn).
Voeg het gehakt toe en bak rul op een matig vuur.
Van zodra het gehakt helemaal gebakken is, voeg je de paprikablokjes toe. Breng verder op smaak met wat gedroogde oregano en basilicum.
Laat het gehakt even stoven met de stukjes paprika. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een snuifje peper en zout.
Laat de tomatensaus 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuur. Voeg tot slot de maïs en rode bonen toe, laat dan nog 10 minuutjes sudderen.
Verdeel de saus over de wraps en rol netjes op. Alles hoeft er zeker niet in, wat overblijft serveer je gewoon als extra saus.
Besprenkel de bodem van een ovenschaal met een beetje olijfolie. Schik er de wraps in en rasp er voldoende cheddar over. De rest van de kaas kan je, net zoals de saus, op tafel zetten als extra.
Zet de schotel in in een hete oven (200°) en laat nog een kwartiertje gratineren. Serveer met wat gesnipperde ijsbergsla en eventueel een beetje zure room of frisse yoghurt. Smakelijk!