Garnalen met gepureerde bloemkool (Pascale Naessens)
Voor verrassende recepten die helemaal niet zo moeilijk en bovenal erg gezond, moet jij bij Pascale Naessens zijn. Haar kookboeken doen het uitstekend, en dat is geen toeval. Probeer het ook eens: dit simpele recept zit boordevol smaak.
Snijd de bloemkool in kleinere delen en gaar in gezouten water (tiental minuutjes).
Stoof 3/4de van de rucola in een scheutje olijfolie. Kruid met wat peper en zout. Houd warm.
Doe het resterende kwartje van de verse rucola in een vijzel (of blender) met de hazelnoten. Mix tot een fijne massa.
Giet de bloemkool af en pureer. Voeg een flinke scheut hazelnotenolie toe en breng verder op smaak met peper en zout. Houd warm, maar zet zeker niet terug op het vuur (dan verbrandt de hazelnotenolie).
Serveer in een torentje (gebruik een keukenring): onderaan een laagje gestoofde rucola, daarop een schep gepureerde bloemkool, dan een handje garnalen en werk af met de rucola-hazelnotenmix. Smakelijk!