Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!
Als je met verse tomaten werkt: maak een klein kruisje aan de onderkant van elke tomaat. Dompel kort onder in heet water, pel netjes af, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
Verhit in een stoofpot een flinke scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot met de geplette look.
Voeg alle fijngesneden groentjes toe (wortel, courgette, paprika en venkel) en stoof aan. Doe vervolgens de tomatenblokjes bij de groentjes.
Pluk de tijm en rozemarijn van de takjes en hak fijn. Voeg samen met de gedroogde salie toe aan de saus.
Werk de saus verder af door de honing, tomatenpuree en rode wijn toe te voegen. Laat op een matig vuur volledig droog koken.
Overgiet de saus met de bruine fond en laat op een zacht vuur pruttelen tot de groentjes helemaal gaar zijn. Werk naar smaak of met peper en zout.
Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill het vlees langs beide kanten kort aan in een hete (!) grillpan.
Serveer de malse entrecote met de Provençaalse saus, frietjes en een knapperig slaatje. Smakelijk!