VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)
Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Lunch
,
Voorgerecht
Keuken
Afrikaans
,
Arabisch
,
Europees
,
Italiaans
,
Marokkaans
,
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Chef kok
Colruyt
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
5
dl
groentebouillon
200
gram
parelcouscous
2
venkelknollen
250
gram
halloumi
in plakjes gesneden
450
gram
trostomaatjes
0,5
limoen
1
bosje
peterselie
gehakt
oregano
gedroogd
tijm
gedroogd
olijfolie
peper en zout
Instructies
Breng de groentebouillon aan de kook. Gaar de parelcouscous gedurende een tiental minuten.
Versnijd ondertussen de venkelknollen in hapklare stukjes (zonder de harde kern) van zo’n 2 cm.
Verhit een scheut olijfolie en fruit de stukjes venkel. Breng op smaak met een beetje limoensap, peper en zout.
Verhit een braadpan. Giet er een beetje olijfolie in en kleur de plakjes halloumi mooi goudbruin.
Leg de tomatentrosjes tussen de halloumi en kruid met oregano en tijm. Laat nog even bakken tot ze openbarsten.
Roer de parelcouscous los en meng er de gebakken venkelstukjes en gehakte peterselie onder.
Serveer de coucous met een trosje tomaten en enkele plakjes halloumi. Smakelijk!