VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Courgetti met paprikasaus en halloumi (Sandra Bekkari)
In dit vegetarische recept presenteert Sandra Bekkari haar unieke manier om een ultra-gezonde spaghetti bolognese klaar te maken. Het is een geweldige manier om veel meer groentes op tafel te toveren, low-carb te eten en toch niet in te boeten aan smaak. Met courgette, geroosterde paprika, tomaatjes en halloumi zorgt Sandra voor een gezonde smaakexplosie!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Instructies
  1. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en schik ze op een bakplaat met de bolle kant naar boven.
  2. Plaats ze in een voorverwarmde oven (200°) en laat roosteren tot ze zwartgeblakerd zijn. Minder tijd? Gebruik dan geroosterde paprika’s uit een bokaal of zet ook de grill van je oven aan.
  3. Snipper ondertussen de rode ui en knoflook. Fruit in een pan in een scheutje olijfolie.
  4. Maak courgette-slierten met een spiraalsnijder. Doe ze in een ovenschaal (met deksel) en roer er een beetje olijfolie door. Breng voldoende op smaak met peper en zout.
  5. Dek de schotel met courgetti af en schuif bij in de oven. Laat ongeveer 20 minuutjes garen.
  6. Haal de paprika’s, eenmaal helemaal zwart, uit de oven. Laat afkoelen zodat je ze kan pellen.
  7. Doe het geroosterde vruchtvlees van de paprika’s samen met de gefruite rode ui en look in een blender. Voeg de Provençaalse kruiden, peper, zout en een scheutje olie toe. Mix tot een saus.
  8. Versnijd de halloumi in plakjes. Bak ongeveer twee minuten aan langs elke kant in pan met antikleeflaag. Vetstof hoeft niet.
  9. Verwarm ondertussen de trostomaatjes in de pan waar je eerder de rode ui en knoflook in fruitte.
  10. Serveer door in elk bord een flinke schep courgetti te lepelen, daar een royale portie saus over, afgewerkt met halloumi, tomaatjes en enkele basilicumblaadjes. Smakelijk!