VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)
Het perfecte zomerdessert is fruitig en vraagt weinig werk. Exact wat deze clafoutis – een typisch Frans gebak – met krieken is! Piet Huysentruyt zorgt er voor dat jouw zonnige taart helemaal juist wordt gebakken.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de room en melk met de eieren en suikers in een kom.
  2. Doe in een andere kom de (gezeefde) bloem. Giet er het beslag beetje bij beetje onder en roer goed met een garde. Voeg tot slot het scheutje Kirsch toe.
  3. Stort de uitgelekte krieken uit in een beboterde taartvorm. Overgiet met het deeg.
  4. Zet de taart in een voorverwarmde oven (180°) en laat een half uurtje bakken.
  5. Laat de taart afkoelen en bestrooi met bloemsuiker voor het opdienen. Smakelijk!