Een heerlijke zoete zonde kan, nu en dan, geen kwaad. Chocolade en kokos vormen bovendien een geweldig topteam, deze taart zal dan ook al je gasten doen smikkelen. Of je houdt ze gewoon lekker voor jezelf!
Breek de chocolade in stukjes en doe samen met de boter in een kom. Laat smelten in de microgolfoven op de laagste stand en roer regelmatig om.
Roer onder het mengsel de suiker, het zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Voeg ook de eieren toe en roer, wederom, goed om.
Werk het beslag af door er de geraspte kokos voorzichtig onder te mengen.
Stort het beslag uit in een licht beboterde en bebloemde taart- (of cake-) vorm naar wens. Laat zo’n 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
Controleer na de baktijd of de taart tot in de kern gebakken is (gebruik een fijne prikker). Laat afkoelen en snijd vervolgens in grove stukken. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!