Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade
Met simpele ingrediënten kan je toch verrassend uit de hoek komen. Meestal is dat een kwestie van inspiratie of gewoon het juiste recept. Tof aan dit recept is het totaalpakket aan smaken en structuren: een smeuïge puree, een knapperige/frisse salade en een fijn stukje worst – telkens met een originele draai. Meer moet dat echt niet zijn
om op een gewone werkdag toch te kunnen genieten van origineel lekkers.
Schil de aardappelen en de aardpeertjes. Breng aan de kook in gezouten water en laat volledig garen.
Laat ondertussen de chipolata’s op kamertemperatuur komen. Snijd de sla in grove stukken en spoel grondig. Laat de knolselderreepjes uitlekken.
Giet de gegaarde aardappelen en aardpeertjes af. Plet fijn met een pureestamper en voeg een scheutje melk toe zodat de puree wat smeuïger wordt. Kruid af met zout (naar wens) en een snuifje cayennepeper. Houd warm.
Bak de chipolata’s in een klontje boter op een matig vuur tot ze volledig gegaard zijn.
Meng ondertussen de gespoelde stukken sla met de uitgelekte knolselderreepjes en kappertjes. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout. Meng goed.
Roer net voor het opdienen de gesnipperde bieslook onder de puree. Smakelijk!