VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Chili van zwarte bonen
Voor een hartverwarmende portie veggie-food is dit recept met zwarte bonen, zoete aardappel en pittige smaakmakers de ideale keuze. Snel klaar, lekker gezond en perfect om in grote porties klaar te maken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot.
  2. Fruit al roerend de gesnipperde ui met de stukjes zoete aardappel.
  3. Voeg de geplette teentjes look toe en breng royaal op smaak met chilipoeder, gemalen komijn, oregano en zout. Laat even meefruiten.
  4. Overgiet met een halve liter water, dek af en laat rustig pruttelen gedurende een tiental minuten (tot de zoete aardappel zacht begint te worden).
  5. Voeg de tomatenstukjes en zwarte bonen toe. Breng verder op smaak met een scheutje chipotle-saus. Roer om, dek opnieuw af en laat een kwartier sudderen op een erg laag vuur.
  6. Werk het stoofpotje af met vers gesnipperde koriander en een flinke scheut vers limoensap.
  7. Kruid de chili indien nodig bij en serveer naar wens met brood, rijst, tortilla’s,… Smakelijk!