VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Bulgursalade met gerookte zalm
Voor een gezonde en frisse salade die ideaal is in het eerste lente-zonnetje ben je met dit heel eenvoudige recept aan het juiste adres. Smeuïge bulgur wordt heerlijk gecombineerd met de zachte smaken van venkel en gerookte zalm. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Gaar de bulgur volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat daarna afkoelen.
  2. Rasp ondertussen de venkel fijn, roer onder de bulgur wanneer die nog warm tot lauw is.
  3. Hak de kappertjes grof. Versnijd de lente-uien in fijne ringen en de ijsbergsla in reepjes. Meng door de afgekoelde bulgur.
  4. Roer de salade los met een scheutje olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
  5. Scheur de gerookte zalm tot slot in reepjes en voeg net voor het serveren toe. Smakelijk!
Notities

Bij deze lichte salade is een glaasje droge witte wijn niet te versmaden.