VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 5.0/
5
(2 votes cast)
BBQ ribbetjes (slow cooker)
Op een geslaagde barbecue mogen malse ribbetjes niet ontbreken. Tijdens de herfst- en wintermaanden is buiten grillen echter iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig kan je met een oven, of nog beter slowcooker, ook zalig malse ribbetjes klaarmaken!
Gerecht
Barbecue (BBQ)
Keuken
Amerikaans
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
Tijd genoeg
Prijs
< 4 euro
,
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Varken
,
Vlees
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
6
uur
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
6
uur
Ingrediƫnten
1
kg
varkensribbetjes
250
ml
barbecuesaus
2
eetlepels
honing
of bruine suiker
1
glas
bruin bier
of rode wijn
2
teentjes
knoflook
geplet
1
eetlepel
Worcestershire saus
enkele
takjes
tijm
cayennepeper
zout
Instructies
Meng de barbecuesaus, honing, bier (of rode wijn), Worcestershire saus en geplette knoflook. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Wrijf de ribbetjes goed in met de marinade en laat even rusten. Bij voorkeur doe je dit een dag op voorhand en kunnen de ribbetjes enkele uren rusten.
Doe de ribbetjes in de slowcooker met enkele takjes tijm. Laat ongeveer 6 uur op de zachte stand of 4 uur op de harde stand garen.
De ribbetjes zijn klaar wanneer het vlees botermals is en de botjes er vanzelf uit komen.
Schik de ribbetjes daarna eventueel nog een tiental minuten onder een hete grill voor een perfect gekarameliseerd korstje. Smakelijk!