VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Bananenbrood
Bananenbrood is vooral over de oceaan een populair gerecht. Het idee zou ontstaan zijn om bakpoederproducten te promoten of tijdens de Grote Depressie om verspilling tegen te gaan volgens. Hoe het ook zij, dit uiterst makkelijke recept is ideaal om bananen die niet zo vers meer om te toveren tot een zoet broodje dat je kan vergelijken met een cake. Het is lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert en kan je naar hartenlust combineren met fruit, yoghurt, chocolade,… Er bestaan heel wat recepten, wij presenteren jou een vlot basisrecept waar iedereen mee aan de slag kan!
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Prak de rijpe bananen fijn met een vork in een ruime mengkom.
  2. Smelt de boter en roer door de geprakte bananen.
  3. Klop het ei los en voeg samen met de kristalsuiker, het snuifje zout en vanille-extract toe aan de bananen. Roer om.
  4. Zeef de bloem en spatel door de bananen tot je een glad beslag hebt.
  5. Verwarm de oven voor op 175°. Beboter ondertussen een rechthoekige bakvorm en bestuif met wat bloem.
  6. Stort het beslag in de bakvorm en laat 30 minuten bakken in de oven.
  7. Controleer met een prikker of het brood klaar is (wanneer er geen deeg aan de prikker blijft kleven is het bananenbrood klaar). Laat indien nodig enkele minuten verder bakken.
  8. Haal uit de oven, laat afkoelen en haal dan uit de bakvorm. Snijd in dikke plakken en dien op. Smakelijk!
Notities

De term ‘rijp’ in de ingrediëntenlijst mag je heel letterlijk nemen. Bruin-zwarte bananen zijn perfect voor dit recept!