VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Aspergeroomsoep met gerookte zalm
Een feestelijk soepje mag nooit ontbreken tijdens speciale gelegenheden. Vooral asperges zijn tijdens de lentemaanden erg populair. En terecht, met wat gerookte zalm heb je het perfecte voorgerecht. Dit recept is gebaseerd op Jeroen Meus zijn methode.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de asperges grondig. Doe de schillen in een ruime kookpot en breng met 1,5 liter water aan de kook. Laat een half uur pruttelen om de basis van de soep (bouillon) te bereiden.
  2. Verwijder de onderste centimeter van de geschilde asperges en snijd de rest in kleine stukjes. Houd de kopjes opzij, die gebruik je later bij het garneren van de soep.
  3. Smelt de boter in een andere kookpot en stoof de uien, het preiwit en de stukjes asperge aan op een middelmatig vuur.
  4. Bind de laurierblaadjes, takjes tijm en het busseltje peterselie samen tot een kruidentuiltje. Leg bij de groentjes en voeg. Haal de schillen uit de bouillon (of gebruik een zeef) en voeg ook toe aan de gestoofde groentjes.
  5. Laat de soep een half uurtje pruttelen. Verwijder dan het kruidentuiltje en mix fijn. Zeef desgewenst de soep om een extra glad en fijn resultaat te bekomen.
  6. Voeg de room en de kopjes van de asperges toe. Laat nog even warmen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout af naar wens.
  7. Serveer de soep met een handje gerookte zalm en wat verse peterselie. Smakelijk!
Notities

Om deze soep nog feestelijker te maken kan je ook croutons (krokant gebakken stukjes brood) toevoegen.