Een lekkere braadkip is niet te versmaden. Het sappige, kruidige vlees verdient bovendien lekkere bijgerechten. Dat heeft Colruyt goed begrepen, dit zuiderse recept combineert kip met lekkere pasta en mediterraanse groentjes. Het proberen waard!
Kruid de kip langs de binnen- en buitenkant royaal met peper, zout en paprikapoeder.
Leg de kip in een ruime ovenschaal en schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat 20 minuten garen.
Schik de paprikablokjes, partjes tomaat, stukjes ui en knoflook rond de kip. Overgiet met de kippenbouillon en room. Voeg ook de mosterd, de takjes tijm peper en zout toe. Roer goed om.
Zet de schaal terug in de oven en laat nog 40 minuten garen. Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Giet de gaarde pasta af en roer er de tomatentapenade onder. Houd warm en verdeel net voor het einde de gesnipperde basilicum onder de pasta. Serveer met een knapperig stuk kip en een flinke schep groentjes. Smakelijk!