VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zuiders kalkoenstoofpotje met rijst (Sandra Bekkari)
Wanneer je wat meer (spreekwoordelijke) zon aan je keuken wil toevoegen zonder angst voor een kilootje extra, ben jij bij dit toffe recept van Sandra Bekkari aan het juiste adres. De combinatie van malse kalkoenblokjes met een kruidig tomatensausje en fijne rijst is perfect om op een doordeweekse dag zomers en een tikje exotisch te dineren.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit een royale scheut olijfolie. Stoof de rode ui met de geplette look aan.
  2. Voeg de stukjes wortel toe en laat meestoven. Vul na enkele minuten aan met de stukjes prei en een scheutje water.
  3. Doe de kalkoenblokjes bij de groentjes en breng voldoende op smaak met de specerijen (ras el hanout, paprikapoeder, kurkuma, peper en zout).
  4. Roer goed om en voeg dan de tomatenblokjes en stukjes dadel toe. Dek af en laat een klein half uurtje stoven op een zacht vuur.
  5. Gaar ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in voldoende groentebouillon.
  6. Giet de rijst, eenmaal helemaal gaar, af. Serveer met het kalkoenstoofpotje en wat gesnipperde koriander. Smakelijk!