VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zomerse kip met aubergine
Op een warme zomerdag ontbreekt het vaak aan goesting om lang in de koken te staan zweten en zwoegen. Een simpele ovenschotel met een flink aantal (zomerse) smaakmakers is dan de juiste oplossing. In dit recept stelen sappige en kruidige kippenbillen de show en zorgt aubergine voor een malse bedje.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Instructies
  1. Laat de kippenbillen op kamertemperatuur komen. Bestrooi royaal met peper en zout.
  2. Snipper de sjalot, knoflook en chilipeper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes van het pepertje wanneer het niet te pikant mag worden.
  3. Versnijd de pruimtomaten en aubergines in grove stukken. Spoel aansluitend de krielaardappeltjes en halveer (indien nodig) tot hapklare stukken.
  4. Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime ovenschaal. Voeg de gesnipperde sjalot, look en chili met de versneden groenten toe.
  5. Vul aan met pijnboompitjes, appelkappertjes, olijven en de verse kruiden (tijm en dragon).
  6. Kruid af met voldoende peper en zout. Roer daarna alles flink door elkaar en schik er de kippenbouten op.
  7. Besprenkel met de witte wijn en laat 45 minuten (of tot de kippenbouten gaar zijn) bakken op 180°.
  8. Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde lente-ui. Smakelijk!