Een knapperige salade kan dienen als een heerlijk voorgerechtje, of een gezond hoofdgerecht. Deze salade draait rond licht-zure toetsen, waardoor het een opvallend fris gerechtje wordt.
Breng wat water aan de kook om de eitjes te koken. Laat ze zo’n 10 minuten pruttelen, dan zijn ze hardgekookt.
Was ondertussen alle groentjes. Snij de krop sla in grove stukken en leg op elk bord een flink bedje.
Leg vervolgens op elk bord een aantal schijfjes tomaat en komkommer. Vul dadelijk aan met een handvol knapperige sojascheuten.
Laat de ansjovisjes even uitlekken – anders wordt je salade te vettig – en leg op elk bord een handvol. Ondertussen zouden ook de eitjes klaar moeten zijn. Laat even afkoelen, pel en snij ze in schijfjes. Leg ook weer op elk bord enkele schijfjes.
Werk af met wat uiringen en kappertjes. Zorg voor een finale smaaktoets met een weinig peper en zout, of specifieke saladekruiden. Helemaal op het einde kan je, lekker maar minder gezond, nog een scheutje dressing naar keuze voorzien. Smakelijk!