VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Waterzooi van kalkoenfilet en spinazie (Colruyt)
Waterzooi is een lekkere specialiteit uit België. Het idee is simpel: je maakt een stevig éénpansgerecht dat het midden houdt tussen soep en een stoofpot. Het allerleukste aan een waterzooi is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten. Dit recept helpt je een smaakvolle versie te maken met botermalse kalkoen en smeuïge spinazie.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng anderhalve liter water aan de kook met het blokje kippenbouillon. Laat de stukken kalkoen vijf tot vijftien minuten (afhankelijk van de grootte en dikte) afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
  2. Verhit ondertussen een flinke klont boter in een kookpot en stoof de champignonkwartjes. Je kan ook een fijngesnipperd sjalotje meestoven.
  3. Voeg de gespoelde spinazie toe. Roer regelmatig en gaar kort zodat de spinazie mooi groen blijft.
  4. Giet ongeveer drie kwart van het kookvocht van de kalkoen bij de gestoofde champignons en spinazie. Breng aan de kook en bind met een beetje sausbinder.
  5. Meng de eidooier met de gecondenseerde melk. Haal de kookpot van het vuur en meng dit er onder. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid bij met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje cayennepeper. Laat afgedekt enkele minuten rusten.
  6. Controleer of de stukken kalkoen voldoende gegaard zijn. Verdeel over diepe borden en lepel daar de waterzooi over. Serveer eventueel met enkele gekookte aardappeltjes. Smakelijk!
Notities

Zoals je van een Colruyt-recept mag verwachten, kan je ook met diepvriesproducten werken. Indien je met diegevroren kalkoen werkt, laat je het vlees simpelweg een tiental minuten langer garen in de kippenbouillon. Hetzelfde geldt tomatenblokjes en bladspinazie: indien diepgevroren laat je ze simpelweg wat langer stoven tot ze ontdooid zijn en dan kunnen  garen zoals aangegeven in het recept.