VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Warme linzensalade met halloumi
Linzen zijn niet bijzonder populair in West- en Noord-Europa. Nochtans zijn deze kleine peulvruchtjes bijzonder voedzaam en lenen ze zich tot heel wat smaakvolle bereiden. Dat hoeft met andere woorden niet altijd een zwaar, winters stoofpotje te zijn. Ook in de zomer kan je ze perfect bereiden. Deze lekkere vegetarische salade zit propvol smaak dankzij smeuïge linzen, frisse groentjes en stevige stukjes halloumi. Een lekkere lunch of een zomers licht diner!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de linzen onder met een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Breng aan de kook.
  2. Laat de linzen zo’n kwartiertje garen. Laat ze niet té ver garen, ze moeten nog wat beet hebben en mogen geen moes worden.
  3. Giet de linzen af, spoel eventjes met koud water en doe ze in een ruime kom.
  4. Meng onder de warme linzen de ringen ui, geplette look en gehalveerde kerstomaten.
  5. Maak de salade smeuïger met één à twee eetlepels olijfolie. Fris op met het sap van de limoen en kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat even rusten.
  6. Versnijd ondertussen de stukjes halloumi in hapklare blokjes. Bak, zonder vetstof, aan in een anti-kleefpan tot ze mooi goud-bruin zijn.
  7. Meng de warme stukjes halloumi onder de salade met de korianderblaadjes. Serveer meteen. Smakelijk!
Notities

Niet zo gek op koriander? Je kan het ook vervangen door platte peterselie. Een beetje extra limoensap is in dat geval een goed idee.