VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika’s zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de paprika’s en (ongepelde) ui in een ovenschaal. Laat 20 minuten bakken in de oven op 220 tot ze zwartgeblakerd zijn. Draai halverwege eens om.
  2. Laat ondertussen de scampi (indien nodig) ontdooien, versnijd de olijven in schijfjes en rits de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  4. Pel ondertussen de gegrilde paprika’s en ui. Verwijder de pitjes en snijd in dunne reepjes.
  5. Kruid de scampi met peper en zout. Bak kort langs elke kant aan in olijfolie.
  6. Giet de gegaarde pasta af. Roer er de paprikareepjes, ui, gebakken scampi, olijven en tijm onder.
  7. Werk net voor het opdienen af met rucola. Smakelijk!