VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)
Met dit recept laat Jeroen je kennis maken met het beste uit twee werelden: een stukje stevige, smaakvolle vis en een exotische curry propvol lekkers. De rijst is bovendien een heerlijke pilav: een traditionele bereiding waarbij de rijst na het aanstoven verder in de oven mag garen. Heerlijk!
Porties Prep Tijd
4perosnen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4perosnen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote steelpan. Fruit één derde van de gesnipperde uien.
  2. Voeg de rijst toe aan de gefruite ui in de steelpan. Roer even om. Zet dan onder met voldoende water en breng op smaak met peper, zout, tijm en laurier. Dek af.
  3. Laat de rijst zo’n 20 minuutjes garen in een voorverwarmde oven (180°).
  4. Pel de teentjes look, schil de gember en ontzaad het chilipepertje. Mix fijn.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de rest van de gesnipperde uien aan en voeg de verse pasta van look, gember en chili toe. Laat even stoven.
  6. Voeg de currypasta met de kurkuma en kerrie toe. Laat rustig verder stoven.
  7. Versnijd ondertussen de paprika’s en courgette in stukjes. Voeg de stukjes paprika aan de curry toe, laat even stoven en vul dan aan met de stukjes courgette.
  8. Roer om en blus met de witte wijn. Laat helemaal droogkoken.
  9. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken.
  10. Versnijd de vis in hapklare blokjes en laat ze garen in de curry.
  11. Controleer of de rijst voldoende gegaard is. Serveer met de curry en bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde lente-ui en koriander. Smakelijk!