VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)
Vegetarische spaghetti met andijvie en romige champignons
Een lekker vegetarisch receptje vinden is niet altijd makkelijk. Zeker als je regelmatig vlees eet, is de verleiding groot om (uit gewoonte of vrees om iets te missen) wat vlees toe te voegen. Deze simpele maar smaakvolle spaghetti met andijvie is lekker vol en smakelijk dat je nog niet aan vlees zal denken!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de krop andijvie en snipper in grove maar eetbare stukken. Blancheer (kort garen) in gezouten water, en laat meteen daarna schrikken onder koud water. De andijvie moet nog mooi fris en groen zien. Laat goed uitlekken.
  2. Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime/hoge pan. Fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look.
  4. Voeg de kwartjes champignon toe en laat even bakken. Blus dan met de witte wijn en voeg de room toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  5. Giet de pasta, eenmaal gegaard, af en meng net voor het opdienen onder de roomsaus met de uitgelekte andijvie. Werk af met wat vers gemalen Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities

Mag het nog smaakvoller? Gebruik dan volkoren pasta! Daarnaast kan je deze pasta ook afwerken met pijnboompitjes. En als het écht moet: kalkoenreepjes passen hier ook prima bij.