Voor lekkere, dagelijkse kost met toch net dat beetje meer doe je er goed aan een sausje te bereiden. Het vraagt moeite noch tijd, en je maakt van een simpel stuk vlees meteen iets feestelijk. Zo ontdek je in dit recept hoe je een mals varkenshaasje vergezeld van een authentiek mosterdsausje. Pittig en toch zacht!
Kruid het vlees royaal met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
Verhit een braadpan en smelt er een klontje boter. Schroei het vlees rondom aan tot het mooi goudbruin gekleurd is.
Haal het vlees uit de pan, dek af en laat nog 10 tot 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven (160°).
Blus de pan met een scheutje cognac en roer alle aanbaksels los.
Voeg de room toe en roer ook de mosterd door de saus. Laat rustig pruttelen tot de saus naar wens ingedikt is.
Snipper ondertussen de dragon fijn. Roer de kruiden net voor het opdienen door de saus en kruid af met peper en zout.
Controleer of het vlees voldoende gegaard is (maar evenmin te ver, dan wordt varkenshaas taai) en snijd in dikke plakken.
Leg de plakjes varkenshaas in de saus en serveer met gestoomde groentjes (broccoli, bloemkool,…) en een aardappelbereiding naar wens (puree, kroketten,…). Smakelijk!