VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Tiramisu
Dit feestelijke dessert uit Italië is ondertussen een klassieker geworden in heel wat huishoudens. Er bestaan heel wat varianten, er gaat echter niets boven de originele bereiding, zoals uitgelegd in dit recept.
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Passieve Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Passieve Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en klop tot op een schuimig mengsel. Voeg vervolgens de Amaretto en mascarpone toe.
  2. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het mengsel tot een luchtig beslag.
  3. Laat de koffie een beetje afkoelen en dompel er de koekjes even in. Schik ze op de bodem van een diepe bakvorm. Strijk er een deel van het beslag op en breng een tweede laag koekjes aan. Strijk er de rest van het op, strijk mooi glad en versier met de chocolade schilfers (of cacaopoeder). Smakelijk!! Tip; je kan de tiramisu ook bestrooien met cacaopoeder.
  4. Laat het geheel goed (minstens één uur) afkoelen in een koelkast en dien in de schaal op. Heerlijk met een kopje koffie of een zoete likeur (zoals Amaretto).