Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.
Breng een potje water aan de kook. Maak een kruisje aan de onderkant van elke tomaat en dompel even onder in het hete water. Nu kan je ze makkelijk pellen. Verwijder tot slot het vruchtvlees en snijd fijn. Weinig tijd? Gebruik dan ingeblikte tomatenblokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat een kwartiertje pruttelen tot een smeuïg sausje.
Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Roer een scheut witte wijn en een toefje Harissa door de tomatensaus. Let op met de Harissa: pittig! Laat nog even sudderen en werk af met peper/zout.
Bak de scampi kort aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ze zeker niet te lang bakken, dan worden ze taai.
Laat de gegaarde pasta uitlekken en roer onder de saus. Voeg ook de gebakken scampi toe en bestrooi net voor het opdienen met een royale hoeveelheid gesnipperde groene kruiden. Smakelijk!