VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Stoofpotje van lam (Sofie Dumont)
Dit recept is een echte feestfavoriet van Sofie Dumont. Kerstmis, Pasen, een verjaardag,… met dit karaktervolle stoofpotje – dat helemaal niet moeilijk om klaar te maken is – kan je het hele jaar door uitpakken!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd het vlees – indien nodig – in hapklare stukjes. Kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Was en versnijd de wortelen, rapen en knolselder in fijne stukjes.
  3. Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje boter in. Bak het vlees aan (werk gerust in delen), schroeien volstaat.
  4. Verlaag het vuur en voeg de gesnipperde ui en het geplette teentje look toe. Laat mee fruiten.
  5. Voeg de fijngesneden groentjes samen met het takje tijm en blaadje laurier toe. Laat nog even verder stoven. Versnijd ondertussen de tomaten in fijne stukjes.
  6. Bestrooi met bloem en roer goed om. Voeg dan de stukjes tomaat toe en blus meteen met de rode wijn en lamsfond.
  7. Breng zachtjes aan de kook en breng op smaak met de jeneverbessen (je kan ze eventueel eerst even kneuzen), peper en zout.
  8. Dek af en laat ongeveer 45 minuten pruttelen tot het vlees botermals is geworden. Bestrooi net voor het opdienen met verse peterselie. Lekker met kroketjes, frietjes, puree,… en een stevig glaasje rode wijn. Smakelijk!
Notities

Dit stoofpotje kan je uiteraard de dag op voorhand maken. Let er enkel op dat je het stoofpotje enkel opwarmt, niet meer laat koken.