VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Spinaziesoep met spekjes
Spinazie kennen we vooral als trouwe bondgenoot van puree. Wist je echter dat je er ook lekkere soep van kan maken? Smaakvol en gezond! Voeg nog wat knapperige spekjes toe en het feest is compleet!
Gerecht
Lunch
,
Snack
,
Soep
,
Voorgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
Vlees/vis/veg
Varken
,
Vegetarisch
,
Vlees
Dieet
Low-carb
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
200
gram
gerookte spekreepjes
1
ui
1
preistengel
300
gram
verse spinazie
1
liter
groentebouillon
boter
peper en zout
nootmuskaat
Instructies
Verhit een braadpan en bak de spekreepjes (zonder vetstof) tot ze gebakken tot krokant zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Pel de ui en snipper grof. Fruit in een klontje boter.
Was de preistengel en snijd in ringen. Voeg toe aan de gefruite ui en laat mee garen.
Spoel de spinazieblaadjes en voeg meteen toe. Laat even warmen en voeg de groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat een kwartier tot een half uur koken. Voeg indien nodig nog wat water toe.
Mix de soep fijn en kruid af met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Voeg tot slot de spekjes toe. Smakelijk!