VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (8 votes cast)
Spiering met paprika en pasta (Jeroen Meus)
Voor een zalig stoofpotje kan je ook met varkensvlees aan de slag. In dit recept gaat Jeroen Meus aan de slag met spiering, varkensvlees uit de nek: helemaal niet duur en heerlijk mals. Samen met paprika en pasta resulteert dat in een smaakvol feestmaal voor jong en oud. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Versnijd het vlees in hapklare stukjes. Kruid met peper en zout.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot. Kleur het vlees rondom aan (werk eventueel in delen).
  3. Schep het gebakken vlees uit pot en houd opzij. Fruit in dezelfde pot de gesnipperde ui en knoflook.
  4. Versnijd de wortelen, selderstengels en paprika’s in stukjes. Voeg toe aan de stoofpot en laat even stoven.
  5. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Blus daarna met de witte wijn en laat inkoken. Roer regelmatig en alle aanbaksels los.
  6. Voeg de (warme) groentebouillon, tomatenblokjes en tomatenpuree toe.
  7. Schep ook de stukjes vlees terug in de pot en kruid de saus met een snuifje komijn, paprikapoeder, oregano, marjolein, peper, zout en een kruidentuiltje van de tijm en laurier.
  8. Dek de stoofpot af en laat ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven (160°) stoven of op een heel zacht vuur pruttelen.
  9. Serveer met de pasta (bereid volgens de instructies op de verpakking in gezouten water) en bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde peterselie. Smakelijk!