Het fantastische aan een slowcooker zit ‘m niet alleen in het comfort. Geen andere bereidingswijze laat je ingrediënten zo goed tot leven komen. Verwacht je dan ook aan een overdosis smaken en geuren wanneer je deze kippenbouten op Spaanse wijze met typische smaakmakers zoals chorizo, paprika en olijven klaarmaakt.
Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
Verhit een flinke scheut olijfolie. Fruit de rode ui en knoflook. Doe daarna in de slowcooker.
Versnijd de chorizo in plakjes en bak even aan in dezelfde pan (voeg eventueel een beetje verse olie toe). Schep daarna eveneens in de slowcooker.
Schroei in dezelfde pan de kippenbouten rondom aan in de pittige olie tot het vel knapperig is. Werk eventueel in delen en houd de kippenbouten even opzij.
Blus de pan met de witte wijn. Vul aan met de kippenbouillon en tomatenpuree. Breng kort aan de kook en roer alle aanbaksels los.
Versnijd ondertussen de paprika’s in hapklare stukjes en laat de olijven uitlekken. Voeg samen met de tijm en salie toe aan de slowcooker.
Overgiet alle ingrediënten in de slowcooker met de saus uit de pan. Roer om en schik de kippenbouten in de saus.
Laat 5 uur op de zachte stand of 3 uur op de harde stand garen. Geen slowcooker? Gebruik dan een ruime stoofpot en laat afgedekt een uurtje zacht pruttelen.
De kip is perfect wanneer ze nog samenhoudt maar net van het bot valt. Lekker met brood (om de fantastische saus op te deppen), pasta, rijst of gewoon zo als je het extra gezond wil houden. Smakelijk!