Doe de scampi in een ruime kom. Overgiet met de sojasaus en arachideolie. Voeg ook de geplette teentjes look, de geraspte gember en honing toe. Breng de scampi verder op smaak met een snuifje chili.
Roer goed om, zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd raken en alle scampi voldoende marinade kunnen opnemen. Voeg desgewenst wat meer soja, honing, chili,… naar eigen smaak toe.
Dek af en laat een kwartiertje rusten. Je kan ze ook enkele uren laten rusten, dan worden de smaken nog intenser.
Prik telkens een trietal scampi op een prikker en schik ze naast elkaar op een ovenschaal die lichtjes ingevet is met een beetje arachideolie.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (180°) en laat de scampi, afhankelijk van de grootte, 5 tot 10 minuutjes garen. Draai ze eventueel halverwege om. Serveer heet uit de oven. Smakelijk!