Voor een snelle en smakelijke hap die zonder al te veel exotische ingrediënten toch verrassend oosters smaakt, is dit makkelijke recept perfect. Door kokosmelk aan de rijst toe te voegen zorg je voor een smeuïg resultaat dat perfect past bij scampi.
Breng de rijst aan de kook in groentebouillon en kokosroom met een takje citroentijm. Laat op een zacht vuur garen volgens de instructies op de verpakking, roer regelmatig.
Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Schil het stukje gember en rasp fijn.
Verhit een scheutje arachideolie in een ruime, hoge pan. Fruit de ui, look en gember.
Versnijd de prei fijn en wortelen in hapklare stukjes. Voeg toe aan de pan en kruid met vijfkruidenpoeder. Laat rustig bakken terwijl de rijst gaart.
Voeg de gegaarde rijst toe aan de pan, roer om en laat nog even warmen. Voeg indien nodig nog wat groentebouillon toe om losser te maken.
Kruid de scampi met peper en zout. Bak net voor het serveren even op in een flinke scheut arachide- en een beetje sesamolie.
Laat de scampi uitlekken op een blaadje keukenpapier en roer daarna door de rijst. Werk af naar smaak met peper, zout en vers gesnipperde koriander (of peterselie). Smakelijk!