VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Runderstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Stoofvlees staat zonder discussie hoog in de top 10 van nationale gerechten. Elke kok heeft er dan ook een eigen recept voor. Piet Huysentruyt maakt stoofvlees het liefst klaar met varkensvlees, maar wanneer hij voor rundsvlees kiest is dit zijn doeltreffende recept. Heerlijke kost van bij ons!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid royaal met peper en zout.
  2. Snipper de uien en knoflook fijn.
  3. Smelt een flinke klont boter in een ruime braadpan. Schroei de stukjes vlees aan tot ze rondom mooi gekleurd zijn.
  4. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Laat even stoven en bestuif dan met de bloem. Roer goed om.
  5. Lepel het vlees uit de pan en doe in een ruime stoofpot. Voeg de helft van het bier toe en breng zachtjes aan de kook.
  6. Blus ondertussen de hete braadpan met water en roer alle aanbaksels los. Laat pruttelen tot een bruine fond en voeg dan de rest van het bier toe.
  7. Voeg het biermengsel samen met de kruiden toe (laurier, kruidnagel en tijm) aan de stoofpot.
  8. Besmeer de boterhammen met mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar boven op de stoofpot.
  9. Laat op het zachtst mogelijke vuur twee uur pruttelen. Dek pas af als de saus de gewenste dikte heeft. Roer nu en dan voorzichtig om. Werk af met peper en zout.
  10. Het stoofvlees is klaar wanneer het vlees botermals is maar nog nét samenhoudt. Serveer met verse frietjes en een frisse salade. Smakelijk!