Quinoa en bulgur met stukjes kippenchipolata en groenteweelde
Zogenaamde superfoods als quinoa en bulgur staan ondertussen al enkele jaren met stip op de boodschappenlijstjes van hippe foodies. Of het al dan niet zo gezond is blijft wat vaag, lekker is het sowieso. Een goede reden om dit gezonde receptje te proberen: de vele groentjes en stukjes worst zorgen voor een lekker éénpansgerechtje.
Gaar de quinoa in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Bak ondertussen de kippenchipolata in een klontje boter. Snijd de worsten, eenmaal gaar, in hapklare stukjes en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een hoge, ruime pan en fruit de rode ui.
Voeg de wortelschuifjes en stukjes courgette toe. Laat even sudderen.
Doe de gegaarde quinoa bij de groentjes in de pan en leng aan met een de kippenbouillon toe. Voeg gerust meer toe naar smaak/wens en laat een vijftal minuutjes warmen. Roer regelmatig.
Voeg de stukjes worst, komkommer, gehalveerde kerstomaatjes en stukjes lente-ui toe. Roer om en haal van het vuur.
Hak wat peterselie en koriander fijn. Voeg de verse kruiden met wat vers limoensap, peper en zout toe. Roer nog één keer goed om, werk af met een takje koriander en serveer dadelijk. Smakelijk!