VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.
Porties Prep Tijd
1quiche 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1quiche 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het deeg uit en schik het netjes in een ronde taartbodem. Gebruik het bijgeleverde bakpapier, of vet de bodem en zijkanten voldoende in met boter. Prik het deeg een paar keer in met een vork.
  2. Verhit een pan en schroei de spekblokjes aan. Vetstof is niet nodig, het spek bevat voldoende vet.
  3. Snijd de preistengel (en eventueel sjalot) erg fijn en voeg toe aan de spekblokjes. Laat een handvol minuten garen en kruid licht met wat peper.
  4. Kluts de eieren met de room en breng voldoende op smaak met peper, zout, wat nootmuskaat, paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper.
  5. Stort de gebakken spekjes met prei in de taartvorm en verdeel keurig over het deeg. Bestrooi met de twee soorten kaas en giet er tot slot het mengsel van room en ei over. Idealiter staat alles netjes onder, anders kan je wat room of volle melk toevoegen.
  6. Schuif de quiche in een voorverwarmde oven (200°) en laat zo’n 20 minuutjes garen.
  7. Controleer met een prikker of de taart helemaal gaar is. Serveer warm, lauw of koud, bestrooid met wat fijngehakte peterselie. Smakelijk!