VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Pompoenpuree met herfstmoes en duo van pens
Wanneer de zomer aan haar laatste dagen begonnen is en de herfst langzaam maar zeker haar intrede doet, is het opnieuw tijd voor hartelijke, stevige en verwarmende kost. Met Halloween voor de deur kan dit recept met pompoenpuree, herfstmoes en pens je inspireren om net dat beetje meer op tafel te toveren, zonder heksentoeren uit te halen. Ideaal voor een kinderfeestje!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schel de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid water. Voeg ook de blokje groente- of rundsbouillon toe en laat minstens een kwartier garen.
  2. Ondertussen kan je de appelen en peren schellen en versnijden. Stoof ze op een middelmatig vuur en voeg wat water toe. De stukjes fruit zouden altijd net onder moeten staan, voeg dus wanneer nodig wat extra water toe. Roer regelmatig en doe er ook de suiker bij.
  3. Terwijl de patatjes en herfstmoes pruttelen, ontferm je je over de pompoen. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees voorzichtig weg. Probeer enkele parten van de schel heel te houden om te dresseren.
  4. Stoof de stukjes samen met de ui in een klontje boter. Laat rustig zacht worden.
  5. Eenmaal de aardappelen voldoende gegaard zijn, giet je ze af en voeg je de zacht-gestoofde pompoen toe. Voeg de melk, wat zout, peper en nootmuskaat toe. Plet tot een stevige puree met een stamper. Breng verder op smaak naar wens.
  6. De moes is klaar eenmaal deze voldoende zacht is, voeg desgewenst nog wat suiker toe. Hou de moes en de puree warm zodat je de pensen kan bakken. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de pensen op een middelmatig vuur. Draai regelmatig voorzichtig om zodat ze geleidelijk bakken en niet barsten of scheuren.
  7. Serveer de puree in een stuk pompoenschel en werk af met wat peterselie. Voorzie tot slot elk bord van wat moes – afgewerkt met fijngehakte hazelnootjes – en een half stuk witte en zwarte pens. Smakelijk!