VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pizza scampi
Geen enkele pizza smaakt beter dan eentje die je zelf hebt gemaakt. Hoe verleiding afhaal- of diepvriespizza’s ook zijn, ze zelf maken is echt niet moeilijk, stukken gezonder en gegarandeerd lekkerder. Dit recept vertelt je hoe de perfecte pizza scampi te maken: heerlijk in alle eenvoud.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de ui en het teentje look in wat olijfolie. Voeg de tomatenpassata toe en laat enkele minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper, zout, voldoende oregano en wat chili voor een eventuele pikante toets.
  2. Rol het pizzadeeg uit in een ovenschaal. Bestrijk het deeg met wat tomatensaus. Laat een rand van één centimeter vrij. Vermijd een dikke laag saus, dit maakt de pizza zompig en overdadig. Je houdt beter nog wat saus over voor een andere pizza.
  3. Strooi wat zout en peper over de scampi’s en strooi ze vervolgens uit over de pizza. Zorg voor een evenwichtige verdeling. Werk af met de ringetjes frisse lente-ui. Bestrooi vervolgens met wat Mozzarella en Emmentaler. Ook hier niet overdrijven: het maakt je pizza nodeloos zwaar en vettig.
  4. Schuif de pizza in een voorverwarmde oven van 200° en laat zo’n 15 minuten bakken. De pizza is klaar eenmaal de korst goudbruin is en de kaas helemaal gesmolten is en zacht pruttelt. Werk eventueel af met enkele druppels (pikante) olie of rode Tabasco. Smakelijk!