Een lekkere pizza gaat er altijd in! Bovendien zijn zelfgemaakte pizza’s veel leuker, lekkerder en goedkoper dan afhalen. Dit recept leert je de kneepjes van het vak om de ideale pizza scampi-mozzarella te maken.
Rol het deeg uit en laat op kamertemperatuur komen.
Fruit de sjalot en het teentje look in een scheutje olie. Voeg de passata toe en laat een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak naar wens met peper, zout, een beetje suiker, oregano, basilicum en chili. Je kan uiteraard meer saus maken en invriezen voor later.
Schep de saus op het deeg, overdrijf niet.
Verdeel de plakjes mozzarella over de pizzabodem. Strooi vervolgens nonchalant de andere ingrediënten uit (scampi, champignon, paprika en lente-ui). Let er enkel op dat alles voldoende maar zonder overdrijven belegd is.
Bestrooi de pizza tot slot met een handjevol gemalen kaas, nog wat gedroogde oregano en peper/zout. Schuif in een voorverwarmde oven (200°) en laat een tiental minuutjes bakken. Smakelijk!