VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Pizza met rauwe ham en rucola
Deze eenvoudige pizza is een echte smaakbom. Vergeet de klassieke bereiding met ham of salami, deze variant is stukken verfijnder en lekkerder! En zeg nu zelf, wat is er leuker dan zelf pizza maken?
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Stoof de gesnipperde sjalot met het teentje look aan in een scheut olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpassata toe en laat een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  3. Rol ondertussen het deeg zorgvuldig uit en verwarm de oven op 200°.
  4. Bestrijk het deeg met een fijn laagje tomatensaus. Gebruik niet te veel, anders wordt de bodem zompig. De rest van de tomatensaus kan je bewaren voor meer pizza’s of een pastasausje.
  5. Bestrooi de pizza door de rauwe ham en de mozzarella in stukjes te trekken. Verdeel nonchalant maar evenwichtig en strooi er nog wat gedroogde oregano over.
  6. Bak de pizza gedurende een tiental minuten, of tot de kaas mooi pruttelt en de korst kleurt. Bedek net voor het opdienen met de rucola. Smakelijk!