VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Pikante Chinese noedelsoep met rundsvlees
Pikante Chinese noedelsoep met rundvlees bestel je vast weleens bij een Chinees restaurant. Wij laten je zien hoe je dit recept zelf kunt bereiden!
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
105minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
105minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit de olie in een grote steelpan op een middelgrote vlam
  2. Voeg de sjalotjes en uien toe en kook deze 3-4 minuten totdat zij zacht zijn geworden
  3. Voeg de gember, knoflook en pepers toe. Blijf deze voor ongeveer 1 minuut roeren
  4. Doe het rundvlees erbij en blijf deze roeren totdat het bruin begint te worden
  5. Zet ook de groente of runderbouillon erbij en laat het geheel opkoken
  6. Maak de vlam kleiner totdat het geheel begin te sudderen en doe de pan dicht. Het geheel kookt nog 1 uur en 15-30 minuten totdat het vlees gaar is
  7. Breng een grote pot water aan de kook en kook de udon noedels aan de hand van de instructies op de verpakking
  8. Giet de noedels af en spoel ze onder koud water
  9. Zet de noedels apart
  10. Voeg de worteltjes toe aan de sudderende soep en doe dit dicht voor 6-8 minuten totdat de worteltjes krokant-gaar zijn
  11. Draai de suiker, bonensaus en soyasaus bijeen in een kleine kom totdat de suiker is opgelost. Roer het geheel vervolgens in de soep
  12. Voeg tijdens het roeren de maizena toe aan de soep en laat het geheel ongeveer 1 minuut koken totdat de soep dik is geworden
  13. Voor het opdienen verdeel je de noedels in 2 kommen
  14. Je roert de Romeinse sla in de bouillon en schept hete soep in elke kom
  15. Garneer het geheel met fijngesneden sjalotjes en lente-uitjes en dien het zo snel mogelijk op