VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 2.0/
5
(1 vote cast)
Pastaschotel met kippenchipolata (Colruyt)
Wanneer jouw zoektermen vandaag ‘kindervriendelijk’, ‘gemakkelijk’ en ‘snel klaar’ zijn, is dit leuke recept van Colruyt het antwoord. Dit snelle gerecht is niet alleen kindvriendelijk, het bevat ook lekker veel groentjes.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Belgisch
,
Italiaans
,
Mediterraan
Gelegenheid
Kinderfeestje
,
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Gevogelte
,
Kip
,
Vlees
Chef kok
Colruyt
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
400
gram
penne
bij voorkeur volkoren
1
broccoli
300
gram
prinsessenboontjes
in hapklare stukjes
1
ui
gesnipperd
1
teentje
knoflook
400
gram
tomatenblokjes
80
gram
gemalen mozzarella
600
gram
kippenchipolata
tijm
gedroogd
basilicum
gedroogd
olijfolie
peper en zout
Instructies
Verhit een ruime hoeveelheid gezouten water en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Breng in een andere kookpot opnieuw een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
Versnijd de broccoli in roosjes en gaar samen met de boontjes. Giet tijdig af en laat schrikken onder koud water zodat ze knapperig en groen blijven.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan of kookpot. Fruit de gesnipperde ui met het teentje knoflook.
Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met gedroogde basilicum, tijm, peper en zout. Laat even pruttelen.
Voeg de gegaarde pasta en groentjes toe. Roer goed om en stort uit in een ovenschotel.
Bestrooi met de mozzarella en laat tien minuten gratineren in een voorverwarmde oven (180°).
Bak ondertussen de chipolata’s een vijftal minuten langs elke kant in een scheutje olijfolie. Serveer bij de gegratineerde pasta. Smakelijk!