VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met scampi in whiskysaus
Wat pasta zo’n populair gerecht maakt is de snelle veelzijdigheid die het biedt. Met slechts een handvol ingrediĆ«nten kan je een heerlijke pastaschotel klaarmaken. Dat doen we ook in dit recept: de malse scampi passen fantastisch goed bij het romige sausje met tomaten een flinke scheut whisky. Minimum werk, maximum genieten!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een pan. Bak ze kort langs elke kant en kruid met peper en zout.
  3. Haal de gebakken scampi uit de pan en zet opzij. Fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalot met het geplette teentje knoflook.
  4. Blus met een flinke scheut whisky. Roer alle aanbaksels los en laat even inkoken.
  5. Versnijd ondertussen de rode paprika in grove stukken en voeg toe.
  6. Roer de tomatenpuree door de pan en laat even karameliseren. Blus dan met de room.
  7. Laat de saus zachtjes pruttelen tot ze naar wens ingedikt is. Breng op smaak met peper, zout, wat chili en enkele druppels vers citroensap.
  8. Roer de gegaarde pasta samen met de scampi door de saus. Bestrooi met gesnipperde peterselie en dien op. Smakelijk!