VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)
De recepten van Jeroen Meus blinken uit in smaak en eenvoud. Je zou ze dan ook gerust als ‘comfort food’ kunnen omschrijven. Deze lekkere pasta is daar een fantastisch voorbeeld van. Vooral de kippenoesters – het allerbeste maar ook weinig bekende stukje van een kip – zijn om duimen en vingers af te likken.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd het gezouten spek in dikke blokjes en verwijder de dikke zwoerd. Bak aan in een pan met een klontje boter.
  2. Kruid de kippenoesters met voldoende peper en zout. Voeg toe aan de stukjes spek en laat meebakken.
  3. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  4. Schep de gebakken stukjes spek en kippenoester uit de pan en hou opzij. Scheur de oesterzwammen in grove stukken en bak in dezelfde pan aan.
  5. Voeg na enkele minuten de gesnipperde ui, geplette look en chiliringetjes toe. Laat fruiten.
  6. Giet de gegaarde pasta af maar bewaar nog wat kookvocht.
  7. Blus de oesterzwammen met een scheut witte wijn. Breng op smaak met gesnipperde tijm, rozemarijn en wat gedroogde oregano.
  8. Voeg het vlees terug toe en doe er ook de spinazie bij. Laat even garen en roer er dan de pasta met een pollepel kookvocht onder.
  9. Werk de pasta af met peper en zout. Roer er tot slot de mascarpone onder (meng goed) en serveer met geraspte pecorino. Smakelijk!