VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.0/
5
(1 vote cast)
Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)
Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Belgisch
,
Europees
,
Italiaans
,
Italian
,
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Varken
,
Vlees
Chef kok
Piet Huysentruyt
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
400
gram
tagliatelle
8
eetlepels
gerookte spekblokjes
1
teentje
knoflook
gepeld en fijngehakt
16
champignons
in plakjes gesneden
2
dl
room
1
scheutje
citroensap
4
eetlepels
gehakte peterselie
boter
peper en zout
Instructies
Breng de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Verhit een ruime braadpan. Bak de spekblokjes aan met een klontje boter op hoog vuur.
Verlaag het vuur en voeg de gesnipperde look en versneden champignons toe. Bak goed aan tot de champignons gaar zijn.
Overgiet met de room en laat even inkoken. Werk af met peper en zout.
Laat de gegaarde pasta uitlekken en spoel met koud water. Meng onder de saus en fris op met een beetje citroensap.
Besprenkel net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!