Dit dromerige mediterraanse recept pende Jamie Oliver neer nadat hij pasta had gemaakt met de eigenares van een hotelletje. De zelfgemaakte pasta was geweldig, de uiterst eenvoudige saus was echter super. In dit eenvoudige recept ontdek je wat het geheim is van een authentieke Italiaanse ragù-saus (tomaten en gehakt).
Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de stukjes rode ui en geplette teentjes look gedurende enkele minuten.
Voeg de verse kruiden (rozemarijn & laurier) met het gehakt en de tomaten toe. Roer goed om, verdeel het gehakt en breng aan de kook.
Dek af, verlaag het vuur tot de saus nog net pruttelt en laat 2 uur rustig garen. Roer de saus regelmatig nog een keer om en voeg wat water toe indien de saus te dik wordt.
Gaar, een kwartier voor de saus klaar is, de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Haal na twee uur pruttelen de blaadjes laurier en het takje rozemarijn weg. Kruid naar wens af met peper en zout.
Meng de pasta onder de hete saus. Vul aan met een scheutje olijfolie en bestrooi elk bord net voor het opdienen met versgeraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities
Indien je graag pittig eet, kan je een chilipepertje fijnhakken en meestoven met de rode ui en knoflook.