Papillot met kabeljauw, zoete aardappel en kokosmelk (Colruyt)
De zilte smaken van de zee zijn zo verfijnd dat je er perfect alle kanten mee op kan. Van heel klassiek tot speciaal exotisch! Spreekt dat laatste je wel aan? Dan is dit verfijnde recept van Colruyt helemaal wat je zoekt!
Kook de stukjes zoete aardappel gedurende een vijftal minuten in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.
Leg op 4 stukken aluminiumfolie telkens een stuk bakpapier. Verdeel er de voorgegaarde stukjes zoete aardappel over.
Schik op elk hoopje zoete aardappel een stuk kabeljauwhaas. Kruid ze met de geraspte gember, de steeltjes van het bosje koriander (fijngehakt) en de gesnipperde lente-ui.
Vouw de randjes van elke papillot zorgvuldig omhoog en overgiet ze allemaal met evenveel kokosmelk. Kruid voldoende af met peper en zout.
Plooi de papillots dicht en schuif in een voorverwarmde oven (200°). Laat een half uurtje bakken.
Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de gesnipperde sjalot aan, voeg dan de rijst toe. Roer goed, zet dan onder met water en kruid met zout. Laat tien minuten met deksel garen, daarna nog vijf minuten rusten onder een keukenhanddoek.
Plooi de gegaarde papillots voorzichtig open (warm!) en versier met enkele blaadjes koriander en een partje limoen. Serveer meteen met de rijst. Smakelijk!