VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Ovenschotel met kipfilet en Boursin
Dit is een echte klassieker zonder officieel recept: een ovenschotel kip met boursin (kruidenkaas). Het basisidee is heel simpel, waardoor er heel wat recepten te vinden zijn. Met dit recept heb je alvast een uitstekende basis én je kan nog steeds naar hartenlust variëren door groentjes toe te voegen of weg te laten.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de krieltjes en snijd ze door. Breng samen met de broccoliroosjes aan de kook in gezouten water en laat even garen tot ze nog beet hebben. Giet af en zet opzij.
  2. Schroei de reepjes kip aan in een flinke scheut olijfolie (voeg eventueel wat boter toe tegen het spetten). Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Laat de aangebakken kippenreepjes uitlekken op keukenpapier.
  4. Fruit in dezelfde pan een fijngesnipperde sjalot. Voeg de stukjes champignon, paprika en courgette toe.
  5. Laat de groentjes even aanbakken en kruid met peper en zout.
  6. Blus de pan met een scheut witte wijn. Laat even verdampen en roer dan de kruidenkaas door de groentjes.
  7. Meng alles in een ruime ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
  8. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (160°) en laat gratineren tot de kaas mooi goudbruin is. Smakelijk!