VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten – zoals Nasi Goreng – kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Versnijd ondertussen het varkensvlees in hapklare blokjes.
  3. Pel de teentjes look en plet samen met de chilipeper in een vijzel tot een pasta.
  4. Verhit in een ruime (wok)pan een flinke scheut olie. Schroei de stukjes vlees kort aan. Haal uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg eventueel een vers scheutje olie toe en fruit de gesnipperde uien in dezelfde pan. Voeg dan de pasta van look en chili toe, samen met de trassie en sambal. Laat even aanstoven en roer goed.
  6. Klop de eieren even los en voeg al roerend toe. Blijf roeren tot de eieren beginnen te stollen.
  7. Voeg de varkensblokjes en gegaarde rijst toe. Roer goed om en werk af met fijngesnipperde lente-ui. Smakelijk!
Notities

Mogen er wat meer groentjes aan te pas komen? Stoof dan reepjes paprika mee, en/of roer net voor het opdienen gestoomde broccoliroosjes onder de Nasi. Indien je tot slot geen trassie kan vinden, is een scheutje vissaus een geschikte vervanger.