VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 4.0/
5
(2 votes cast)
Mousse van advocaat
In volle voorbereiding voor een feestelijk moment (Kerstmis, Pasen, verjaardag,…) en nog geen origineel dessert gevonden waar je weinig werk aan hebt? Zoek niet langer, met dit stevig afsluitertje gaat geen enkele gast van tafel!
Gerecht
Dessert
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Feestelijk
,
Kerstmis
,
Pasen
,
Speciale gelegenheid
,
Valentijn
,
Verjaardag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
,
Gevorderd
Porties
Prep Tijd
12
glaasjes
20
minuten
Porties
Prep Tijd
12
glaasjes
20
minuten
Ingrediënten
1
blaadje
gelatine
2 g
100
gram
witte chocolade
2
eieren
35
gram
Suiker
300
ml
room
150
gram
mascarpone
150
ml
advocaat
6
boudoirkoekjes
Instructies
Laat het blaadje gelatine weken in koud water.
Smelt de witte chocolade (au-bain-marie of in de microgolfoven).
Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop daarnaast de eidooiers, samen met de suikers, op tot een smeuïge massa.
Meng de advocaat en mascarpone onder de eidooiers.
Knijp het blaadje gelatine goed uit en roer onder de warme, gesmolten chocolade.
Klop de room half op en roer samen met de witte chocolade onder de eidooiers met advocaat en mascarpone.
Lepel het opgeklopte eiwit voorzichtig (zo blijft het luchtig) onder de mousse.
Verdeel de mousse over feestelijke glaasjes en werk af door er telkens een half boudoirkoekje in te steken. Smakelijk!