VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Macaronisalade
Als lunch is een koude pasta-salade een toffe afwisseling tegenover saaie boterhammen. Een echte klassieker, die het trouwens ook uitstekend doet op een picnic of barbecue, is macaronisalade. Met een handvol knapperige groentjes en enkele fijne smaakmakers wordt dit recept zeker en vast één van jouw nieuwe favorieten.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in lichtgezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de rode ui extra fijn.
  3. Versnijd aansluitend selder, tomaatjes, paprika en augurken in fijne stukjes.
  4. Scheur of snijd de beenham in stukjes.
  5. Giet de pasta eenmaal al dente af en spoel onder koud water. Laat even uitlekken (en verder afkoelen).
  6. Voeg alle versneden groentjes en de stukjes ham toe aan de pasta. Doe ook de doperwtjes er bij (die hoeven niet ontdooid te zijn).
  7. Doe tot slot de mayonaise, yoghurt en gesnipperde peterselie bij de salade en kruid af met een beetje peper/zout. Meng grondig door elkaar. Smakelijk!